Senior Screening
Omdat huisdieren net als mensen steeds ouder worden, besteden wij binnen de kliniek extra zorg en aandacht aan onze oudere patiënten om gezondheidsproblemen op tijd te ontdekken en te behandelen. Onze huisdieren kunnen niet praten en zijn meesters in het verbergen van ongemakken. Daarom worden gezondheidsproblemen vaak later ontdekt dan nodig en is een behandeling vaak complexer én duurder.
Wat bieden wij
Om op tijd te kunnen ontdekken of uw huisdier iets mankeert, bieden wij naast een uitgebreid lichamelijk onderzoek de mogelijkheid om bloedonderzoek te doen.
Uitgebreid lichamelijk onderzoek
Tijdens het consult wordt uw huisdier van kop tot staart nagekeken en besteden wij extra aandacht aan de algehele conditie, het gebit, de beweging en het gewicht. Dit laatste moeten we goed in de gaten houden, want een dier dat regelmatig slechts een paar ons afvalt maar niet op een daarvoor bestemd dieet staat, kan wel degelijk een onderliggend probleem hebben.
Bloedonderzoek
Het bloedonderzoek wordt gedaan in een extern laboratorium. Dat wil zeggen dat wij bloed afnemen bij uw dier en dat wij dit opsturen naar het laboratorium. De resultaten van het onderzoek geven onder andere een indruk hoe de conditie is van onder andere de nieren, lever en bij de kat ook de schildklier.
Vanaf welke leeftijd kan ik een bloedonderzoek doen?
Wanneer u dat wenst, kunt u op elke leeftijd van uw dier een bloedonderzoek doen, ook als het op het oog niets mankeert. Voor onze senioren houden wij de volgende leeftijd aan:
- Hond - vanaf 7 jaar
- Kat - vanaf 10 jaar
De resultaten
Wanneer de resultaten van het bloedonderzoek bij ons bekend zijn, nemen wij contact met u op om de uitslag met u door te nemen. Uiteraard gaan wij uit van het positieve en is uw huisdier op het moment van testen gezond, maar het kan ook zijn dat uw dier wel een gezondheidsprobleem heeft of dit aan het ontwikkelen is. Denk aan nierziekte, suikerziekte, leverproblemen, schildklieraandoeningen maar ook aan gebitsproblemen en/of gewrichtsaandoeningen.
Ons advies
Afhankelijk van de resultaten krijgt u van ons een advies op maat en zullen wij met u een behandelplan opstellen. Is uw dier op het moment van testen gezond dan raden wij u aan om tenminste één keer per jaar opnieuw een bloedonderzoek te laten doen. Op deze manier kunnen wij veranderingen in het bloedbeeld tijdig ontdekken. Hiermee hopen wij samen met u uw huisdier een lang en gezond leven te bieden.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een senior screening van uw dier, neem dan contact met ons op.
Handige informatie
Een puppy of kitten; een nieuw gezinslid
Op vakantie met uw huisdier
Wat te doen bij vuurwerkangst?
Uw hond castreren of steriliseren
Uw kat castreren of steriliseren
Senior Screening voor hond en kat
Welke inentingen heeft mijn hond nodig?
Uw huisdier beschermen tegen vlooien en teken
Tandenpoetsen bij hond en kat
Mijn hond heeft problemen met plassen
Mijn hond/kat is aan de diarree
Mijn kat drinkt te weinig
Welke inentingen heeft mijn kat nodig?
Waarom ontwormen?
Een puppy in huis
Een kitten in huis
Antibioticagebruik
Overgewicht bij uw huisdier
Hoe geef ik mijn huisdier een pil?
Hoe vang ik de urine van mijn huisdier op?
Help! Mijn hond heeft een allergie
Mijn kat is allergisch
Artrose bij honden en katten
Mijn hond/kat heeft oorontsteking!
Mijn kat heeft moeite met plassen
Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een hond?
Afscheid nemen van uw huisdier
Huisdierverzekeringen
Giardia bij honden en katten
MDR1-mutatie bij honden
Welke inentingen heeft mijn konijn nodig?
Gezondheid van uw konijn en knaagdier
Het konijn als huisdier
Konijnenvirus VHD2
Voeding voor het konijn